14. avgust 2012.

S A O P Š T E NJ E

Državna izborna komisija je, na zahtjev misije OEBS/ODIHR-a, danas primila predstavnike Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, radi upoznavanja sa pripremama za predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Predstavnike Kancelarije je interesovala implementacija novih rješenja u Zakonu o izboru odbornika i poslanika, posebno u pogledu sastava izbornih komisija na lokalnom nivou, izboru predsjednika biračkih odbora i ostvarivanju biračkog prava manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica, kao i implementacija Zakona o finansiranju političkih partija.

Predstavnici Komisije su ih upoznali sa dosadašnjim aktivnostima u pripremi izbora, kao i sa planiranim aktivnostima kojim su definisane obaveze i rokovi u organizovanju i sprovođenju izbornih radnji.

Predstavnici Kancelarije će na osnovu procjene stanja dati preporuku OEBS-u o načinu praćenja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

PREDSJEDNIK
Ivan Kalezić