Saopštenje

Povodom javno objavljenih podataka  u vezi sa troškovima Državne izborne komisije, posebno tokom 2018. godine, Komisija je na današnjoj sjednici konstatovala da se radi o zlonamjernom  i tendecioznom iznošenju i posebno komentarisanju tih podataka, koje ima za cilj urušavanje digniteta Državne izborne komisije, kao i svakog člana lično.

Ovo posebno ako se ima u vidu da je  2018. godina, bila izborna godina, što podrazumijeva vrlo intenzivan rad Komisije u sprovođenju svih zakonom propisanih nadležnosti u vezi sa organizovanjem i sprovođenjem izbora.

Komisija je, od odgovornog lica za finansijsko poslovanje,  dobila odgovore da su troškovi i isplate članovima Komisije  vršene u skladu sa propisima.

Komisija ocjenjuje da nije slučajno što se ovakvim zlonamjernim pisanjem u periodu izrade novog izbornog zakonodavstva,  pokušava narušiti dignitet članova Državne izborne komisje kao i sadašnji koncept funkcionisanja i njenog rada.

Prilog

Naziv Veličina Tip