Saopštenje

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije i predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović razgovarali su danas o zajedničkim aktivnostima Misije OEBS-a i Državne izborne komisije.

Predsjednik Komisije se zahvalio ambasadorki Davije na podršci koju Misija OEBS-a pruža Državnoj izbornoj komisiji u kontinuitetu i izrazio očekivanje da će se saradnja produbiti i nastaviti i u budućnosti.

Ambasadorka Davije je čestitala predsjedniku Ivanoviću na imenovanju i ocijenila da sadašnje stanje izazvano virusom COVID -19, iziskuje poseban način rada što se reflektuje i na dinamiku realizacije određenih aktivnosti.

Uprkos tome, zaključeno je da postoji kontinuirana institucionalna komunikacija, te da će se sa zajedničkim programima nastaviti čim se za to steknu uslovi.

Sastanku su prisustvovali i Lia Manjaguanjo, načelnica Programa za demokratizaciju u Misiji OEBS-a, Darko Brajović, nacionalni savjetnik u Programu za demokratizaciju i Nikola Mugoša, samostalni savjetnik u Komisiji zadužen sa međunarodnu saradnju.

Zbog okolnosti izazvanih virusom COVID-19, razgovor je obavljen konferencijskim pozivom.

10/04/2020