Saopštenje sa 63. sjednice Državne izborne komisije

Državna izborna komisija na današnjoj sjednici usvojila je Prigovor Mr Jakova Milatovića, koji je podnio u ime izborne liste „POKRET EVROPA SAD – ZA PODGORICU“. Prigovorom se zahtijevalo da se utvrdi da je  Izborna komisija Glavnog grada propustila da donese odluku  u zakonskom roku od 24 sata od podnošenja prigovora te da se saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika predmetni prigovor smatra usvojenim.

Nakon što je izvršila uvid u dokumentaciju Državna izborna komisija je zaključila da je prigovor kojim se traži utvrđivanje konačnih rezultata izbora održanih 23.10.2022. godine podnesen Izbornoj komisiji Glavnog grada 29.11.2022. godine. Državna izborna komisija donijela je Rješenje kojim je utvrdila je da se zbog propusta IKGG da održi sjednicu i odluči u zakonskom roku od 24 časa, prigovor Mr Jakova Milatovića br. 5987/22 podnesen IKGG saglasno članu 109 stav 3 smatra usvojenim.

Napominjemo da Državna izborna komisija na današnjoj sjednici nije utvrđivala konačne rezultate izbora za Skupštinu Glavnog grada, budući da je to zakonska nadležnost Izborne komisije Glavnog grada, već je donijela Rješenje kojim se prigovor podnesen Izbornoj komisiji Glavnog grada 29.11.2022. godine po Zakonu smatra usvojenim.

01/12/2022