SAOPŠTENJE SA 80. SJEDNICE

Državna izborna komisija usvojila je Uputstvo o načinu i postupku provjere potpisa podrške izbornoj listi za izbor poslanika i kandidatu za Predsjednika Crne Gore. Uputstvo je objavljeno na web stranici Komisije.

DIK je za predstojeće predsjedničke izbore usvojila i Pravila o jedinstvenim standardima za izborni materijal, a data su i mišljenja po zahtjevu predsjednika OIK Herceg Novi i Aleksandre Džankić, načelnice u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Državna izborna komisija je postupajući po prigovorima nosioca izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice donijela rješenje kojim je naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Šavnik ponavljanje izbora na biračkim mjestima 1-Sala SO Šavnik i 14-Kafana Kruševice.

DIK je odlučila da uputi Agenciji za zaštitu podataka u ličnosti zahtjev za mišljenjem da li Centar za demokratsku traniziciju da li je skladu sa zakonom kojim se uređuju lični podaci njihov zahtjev da vrše uvid u potpise podrške birača koje su dali kandidatima za Predsjednika Crne Gore.

13/02/2023