Saopštenje za javnost

Državna izborna komisija kao organ odgovoran za zakonito sprovođenje izbora preduzela je sve radnje i aktivnosti kako bi građani Crne Gore ostvarili svoje biračko pravo.

Organi za sprovođenje izbora u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima obezbijedili su da svaki građanin Crne Gore ostvari svoje biračko pravo slobodno i u skladu sa demokratskim principima.

Kako je Zakonom o izboru odbornika i poslanika propisano, birački odbor je dužan da se stara o održavanju reda na biračkom mjestu za vrijeme glasanja.

Pozivamo građane da imaju puno povjerenje u sve organe za sprovođenje izbornog procesa, koji će im obezbijediti nesmetano i bezbjedno ostvarivanje biračkog prava.

U cilju ostvarivanja biračkog prava, glasati može svaki državljanin Crne Gore koji je upisan u birački spisak uz posjedovanje lične karte odnosno pasoša.

Naglašavamo da ostvarivanje biračkog prava nije uslovljeno rokom važenja ličnih dokumenata, što znači da će biračima kojima je istekao rok važenja ličnih dokumenata (lična karta ili pasoš) biti omogućeno ostvarivanje biračkog prava, uz uspješnu elektronsku identifikaciju na biračkom mjestu.

26/08/2020