Sastanak ambasadorke Velike Britanije sa predsjednikom Državne izborne komisije

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp i predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović sastali su se u prostorijama Državne izborne komisije u Podgorici.

Predsjednik Ivanović upoznao je ambasadorku Kemp o svim aktivnostima koje Komisija preduzima u svom svakodnevnom radu i funkcionisanju, kao i o pripremama za predstojeći izborni proces. Predsjednik je istakao da će posebnu pažnju posvetiti ostvarenju principa transparentnosti rada institucije i otvorenosti prema svim zainteresovanim subjektima i javnosti.

Naglasio je da je već uvedena praksa dnevnog ažuriranja web stranice, kao i da se objavljuju sazivi, zapisnici i sva relavantna dokumenta iz djelokruga nadležnosti Komisije.

Ambasadorka Kemp pozdravila je napore koji se ulažu u povećanje transparentnosti rada Komisije, kao i proaktivan pristup u vezi realizacije obaveza i izrazila spremnost za pružanjem podrške.

Sastanku su prisustvovali i Ivan Vukčević, politički savjetnik u Ambasadi Velike Britanije i Nikola Mugoša, samostalni savjetnik zadužen za međunarodne odnose u Komisiji.

13/05/2020