Sastanak predsjednika Državne izborne komisije i izvršnog direktora Saveza slijepih

U petak 8.maja 2020. godine u prostorijama Saveza slijepih Crne Gore održan je sastanak izvršnog direktora Saveza slijepih Crne Gore, Gorana Macanovića i predsjednika Državne izborne komisije, Alekse Ivanovića.

Tema sastanka, kojeg je inicirao Savez slijepih Crne Gore je unaprjeđenje izbornog procesa za osobe oštećenog vida, što je dio aktivnosti projekta kojeg relaizuje Savez slijepih Crne Gore, uz podršku Evropskog saveza slijepih, „Biraj pristupačnost“, koji je dio evropske inicijative za pristupačne izbore za osobe oštećenog vida.

Savez slijepih Crne Gore je predsjednika Državne izborne komisije upoznao sa najčešćim problemima sa kojima se suočavaju osobe oštećenog vida u izbornom procesu (korišćenje šablona, pristupačnost biračkog mjesta…).

Nakon konstruktivnog razgovora predsjednik Državne izborne komisije je iskazao spremnost za dalju saradnju i unaprjeđenje procedura i afirmacije dobre prakse kako bi osobe oštećenog vida u predstojećem, a i u svim sledećim izbornim procesima, imali mogućnost da u punom kapacitetu ostvaruju pravo na učešće u javnom i političkom životu.

08/05/2020