Zapisnik sa 121. sjednice

Ad – 1
Komisija je jednoglasno usvojila zapisnik sa 120. sjednice.

Ad – 2
Komisija je razmotrila prigovor predsjednika OO Demokrata Kotor Vladimira Jokića i odlučila da je prigovor osnovan. Tekst Rješenja čini sastavni dio ovog zapisnika.
Komisija je nakon što je konstatovala da Kalendar za sprovođenje izbornih radnji treba usaglasiti sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika odlučila da se obrati Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor. Tekst dopisa čini sastavni dio ovog zapisnika.

Ad – 3
Komisija je razmotrila zahtjev za mišljenje Izborne komisije prijestonice i odlučila da Izbornoj komisiji uputi mišljenje koje je već dala za sličnu pravnu situaciju.

Ad – 4
Predsjednik je informisao članove da je razgovarao sa ambasadorkom Misije u Crnoj Gori Mariz Davije. Između ostalog, na sastanku je razgovarano o modalitetima pomoći od strane OEBS-a u organizaciji izbora u vrijeme epidemije COVID-19. Predsjednik je ovlastio Nikolu Mugošu, samostalnog savjetnika u Komisiji da obavi razgovore sa savjetnikom ambasadorke Darkom Brajovićem, kako bi se u neposrednom kontaktu konkretizovali predlozi podrške, o čemu će Komisija biti informisana.

Attachments

Name Size Type
Zapisnik sa 121. sjednice NaN b pdf
24/07/2020