Zapisnik sa 124. sjednice

Ad – 1
Komisija je jednoglasno usvojila zapisnik sa 123. sjednice.

Ad – 2
Komisija je nakon uvida u propisanu dokumentaciju, rješenjem utvrdila i proglasila izbornu listu SDP – JAKA CRNA GORA! koju je podnijela Socijaldemokratska partija Crne Gore. Komisija je donijela Zaključak o ispunjenju uslova za određivanje opunomoćenih predstavnika u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora, koji će biti dostavljen podnosiocu liste u zakonskom roku.

Ad – 3
Komisija se upoznala sa zahtjevom za mišljenje Demokratske Crne Gore.  Nakon što je konstatovano da upućena pitanja nijesu u nadležnosti Komisije, odlučeno je da dopis bude proslijeđen Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Ad – 4
Komisija je pozitivno odgovorila na zahtjev predsjednice CDT-a Milice Kovačević da joj se omogući uvid u potpise podrške koje dostavljaju izborne liste, bez uvida u lične podatke potpisnika.
Razmotrena je i inicijativa Izborne komisije Glavnog grada da se u uslovima aktuelne epidemiološke situacije razmotri mogućnost za povećanje naknada predsjednicima i članovima biračkih odbora, te odlučila da će se o inicijativi izjasniiti nakon sagledavanja finansijskih mogućnosti.

Prilog

Naziv Veličina Tip
Zapisnik sa 124. sjednice 189.61 Kb pdf
31/07/2020