Zapisnik sa 137. sjednice

Ad – 1
Komisija je većinom glasova usvojila zapisnik sa 136. sjednice.

Ad – 2
Komisija je usvojila Odluku o broju glasačkih listića i broju rezervnih listića za sprovođenje izbora za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore, koji će se održati 30. avgusta 2020. godine. Glasački listići biće štampani latiničnim pismom, a Komisija se saglasila sa principom da u cilju afirmacije ravnopravnosti ćiriličnog i latiničnog pisma, glasački listići budu štampani naizmjenično ćiriličnim i latiničnim pismom u budućim izbornim ciklusima.

Ad – 3
Komisija je odložila davanje mišljenje po zahtjevu Izborne komisije Prijestonice Cetinje broj 512 od 20.08.2020.godine do dostavljanja zapisnika koji će biti verifikovan na sjednici Izborne komisije Prijestonice Cetinje kako bi Komisija imala potpune i zvanične informacije relevantne za davanje mišljenja.

Ad – 4
Predsjednik je informisao članove da će štampanje glasačkih listića za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore na izborima koji će se održati 30. avgusta 2020. godine, početi 22. avgusta 2020. godine u Štampariji Merkator International DOO Bijelo Polje. Planirano je da štampanje počne u 7 sati a Komisija će u Bijelom Polju održati sjednicu.

21/08/2020