Zapisnik sa 142. sjednice

Ad – 1
Komisija je većinom glasova usvojila zapisnik sa 141. sjednice.

Ad – 2
Komisija je načelno dogovorila plan rada za dan izbora, a utvrđeno je da će Komisija održavati konferencije za medije u Plavom salonu Skupštine Crne Gore 30. avgusta u 8:30, 11, 14, 17, 20:30, 23 sata, a po potrebi 31. avgusta u 1 sat.

Ad – 3
Nakon što je razmotrila zahtjev Izborne komisije Glavnog grada Podgorica za pojašnjenjem mišljenja, Komisija je dala mišljenje čiji je tekst sastavni dio ovog zapisnika.

Ad – 4
Komisija je razmotrila dopis OIK Berane broj 621 i zaključila da birački odbor u skladu sa Zakonom i Pravilima o glasanju putem pisma cijeni opravdanost svakog zahtjeva za glasanje putem pisma i da uz zahtjev nije potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju.

Ad – 5
Komisija je većinom glasova odbila Inicijativu za stavljanje van snage odluke Državne izborne komisije o zamjeni šest glasačkih listića u Beranama sa glasačkim listićima iz rezerve, koju je podnijela NVO „Centar za građansko obrazovanje“.
Opunomoćeni predstavnik izborne liste „Crno na bijelo“ obrazložio je Inicijativu o izmjeni Odluke o utvrđivanju naknade članovima Državne izborne komisije. Komisija je većinom glasila odbila Inicijativu.
Komisija je upoznata sa sadržajem Protestne note izvršne direktorke „Centar za građansko obrazovanje“ Daliborke Uljarević u vezi izlaganja članova Komisije na prethodnoj sjednici. Na predlog predsjednika, Komisija je prihvatila da se o protestnoj noti izjasni nakon okončanja izbornog procesa.
Komisija se upoznala sa Privremenim izvještajem NVO „Centar za monitoring i istraživanje“.

Attachments

Name Size Type
Zapisnik sa 142. sjednice 367.28 Kb pdf
31/08/2020