Zapisnik sa 17. sjednice

Ad – 1
Komisija je većinom glasova usvojila zapisnik sa 16. sjednice Komisije. Uzdržani su bili 3 člana jer nijesu prisustvovali sjednici.

Ad – 2
Komisija je jednoglasno donijela Odluku o utvrđivanju biračkih mjesta, sastavu biračkih odbora i načinu glasanja za birače koji su u pritvoru ili koji izdržavaju kaznu zatvora – za izbor odbornika u skupštine opština Berane i Ulcinj na izborima koji su raspisani za 27. mart 2022. godine.

Ad – 3
Komisija je izvršila žrijebanje za predsjednike biračkih odbora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Izvršenim žrijebanjem određeno je da mjesto predsjednika biračkog odbora za biračko mjesto 1-Zatvor za duge kazne pripada Demokratskoj Crnoj Gori, da mjesto predsjednika biračkog odbora za biračko mjesto 2-Istražni zatvor Podgorica pripada Demokratskoj partiji socijalista i da mjesto predsjednika biračkog odbora za biračko mjesto 3-Zatvor Bijelo Polje pripada Novoj srpskoj demokratiji.

Ad – 4
Komisija je razmatrajući Zahtjev za mišljenje OIK Berane jednoglasno odlučila da će po predmetnom zahtjevu donijeti mišljenje nakon što joj budu dostavljeni svi relevantni podaci.

Ad – 5
Predsjednik Komisije je informisao članove Komisije da je izrađena projektna dokumentacija za multimedijalnu salu Državne izborne komisije, da je ista dostavljena Upravi za katastar i državnu imovinu i da će Uprava za katastar i državnu imovinu uskoro početi radove na rekonstrukciji multimedijalne sale Državne izborne komisije.
Predsjednik Komisije  je informisao članove Komisije da je prisustvovao sastanku na kom su bili prisutni predstavnici Saveza slijepih Crne Gore, Udruženja mladih sa hendikepom i Misije OEBS u Crnoj Gori. Povod sastanka je unapređenje pristupačnosti izbornog procesa za osobe s invaliditetom u cilju omogućavanja samostalnog i tajnog glasanja na predstojećim lokalnim izborima.

Attachments

Name Size Type
Zapisnik sa 17. sjednice 193.11 Kb pdf
10/03/2022