Zapisnik sa 27. sjednice

Ad – 1
Komisija je većinom glasova usvojila zapisnik sa 26. sjednice Komisije. Uzdržan je bio predsjednik Komisije koji nije prisustvovao prethodnoj sjednici.

Ad- 2
Komisija je dala Mišljenje po Zahtjevu za mišljenje predsjednika OIK Ulcinj broj 210 od 19.04.20022. godine.
Mišljenje je dostavljeno predsjedniku OIK Ulcinj i objavljeno na web stranici Komisije. Sjednica je prekinuta u 12:55 sati. Komisiji je iz Skupštine Crne Gore stigao dopis kojim je Komisija obaviještena o potrebi popune upražnjenih poslaničkih mjesta nakon što su dvojici poslanika konstatovane ostavke. Komisija je proširila dnevni red i nakon tačke 2. dodata je tačka 3.-popuna upražnjenih poslaničkih mjesta. Sjednica je nastavljena u 13:05 sati.

Ad- 3
Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je saglasno Zakonu i Poslovniku o radu DIK-a potvrdila da upražnjena poslanička mjesta nakon ostavki poslanika Strahinje Bulajića i Mila Božovića pripadaju poslanicima Janku Milatoviću i Andriji Mandiću, sa izborne liste „ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ – Демократски фронт (Нова српска демократија, Покрет за промјене, Демократска народна партија), Социјалистичка народна партија Црне Горе, Права Црна Гора, Уједињена Црна Гора, Радничка партија, Партија удружених пензионера и инвалида Црне Горе, Југословенска комунистичка партија Црне Горе, Српска радикална странка, Странка пензионера инвалида и социјалне правде Црне Горе)“. Komisija je izvještaje o popuni upražnjenih poslaničkih mjesta dostavila Skupštini Crne Gore.

Ad- 4
Komisija je razmatrala komentare ODIHR-a na podzakonska akta Državne izborne komisije. Komisija je zaključila da će nastaviti razmatranje komentara koji se odnose i na preostale podzakonske akte čim budu dostavljeni od strane ODIHR-a.

Attachments

Name Size Type
Zapisnik sa 27. sjednice 210.36 Kb pdf
04/05/2022