Zapisnik sa 99. sjednice

Članovi su se prije usvajanja dnevnog reda saglasili da se nisu stekli uslovi za usvajanje dnevnog reda i odlučivanje, jer još nije imenovan predsjednik Državne izborne komisije. Komisija je konstatovala da Služba treba da obavlja sve tehničke proslove za održavanje izbora za izbor odbornika za Skupštinu opštine Tuzi, kako bi kada se steknu uslovi za održavanje sjednice bile obezbijeđene sve pretpostavke za rad i odlučivanje. Nakon toga sjednica je prekinuta.

Sjednica je nastavljena 13.02.2019. godine u 12:00 sati.

Sjednici su prisustvovali: Veljo Čađenović, sekretar Komisije, Ljiljana Radonjić, Mersudin Dautović, Aleksandar Jovićević, Milisav Ćorić, Veljko Vujović i Zoran Vujičić, članovi i Valjon Dašarami, zamjenik člana Komisije.

Odsutni su bili: Nataša Pešić, Dražen Medojević i Haris Mekić, članovi Komisije.

Član Komisije Mersudin Dautović, obavijestio je Komisiju da postoji mogućnost da predsjednik Državne izborne komisije bude izabran na sjednici Skupštine Crne Gore 1.03.2019. godine. Komisija je potvrdila raniji stav da Služba treba da nastavi sa obavljanjem svih tehničkih poslova za održavanje izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Tuzi, kao i da ostvaruje redovnu razmjenu informacija sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u cilju pripreme glasanja u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Nakon potpisivanja Sporazuma o donaciji informatičke opreme sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, članovi Komisije su konstatovali da Služba treba da nastavi sa tehničkim radnjama za organizaciju izbora u Skupštini opštine Tuzi, kako bi se ukoliko predsjednik Državne izborne komisije bude izabran prije izbora u Tuzima stekli uslovi za usvajanje Odluke o utvrđivanju biračkih mjesta, sastavu biračkih odbora i načinu glasanja za birače koji su u pritvoru ili koji izdržavaju kaznu zatvora. U suprotnom, dogovoreno je da se glasanje na biračkim mjestima u ZIKS-u ne organizuje 3.03.2019. godine.

Attachments

Name Size Type
Zapisnik sa 99. sjednice 579.79 Kb pdf
01/03/2019