Crnogorski English

Državna izborna komisija

Crne Gore

Radionica o rodnoj ravnopravnosti u organizaciji ODIHR-a

Kako bi se osiguralo da izborna administracija može ispravno razumjeti i integrisati pitanja rodne ravnopravnosti u svoj rad, potrebno je obezbijediti sistematsko i redovno jačanje kapaciteta, jedan je od zaključaka radionice pod nazivom “Rodna ravnopravnost u radu i organizaciji izborne administracije Crne Gore” koja je održana 14. juna 2024. godine u prostorijama Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Ekspertkinje za rodnu reviziju Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Ajla van Heel Merdanović i Olivera Komar osvrnule su se na prošlogodišnji izvještaj u kojem su dale svoju procjenu zastupljenosti rodne dimenzije u aktivnostima DIK-a i OIK-a, kao i ključne preporuke za integraciju načela rodne ravnopravnosti u njihov rad, a zatim su se kroz razgovor sa članovima/icama i stručnom službom DIK-a identifikovali najbolji koraci za njihovo sprovođenje.

Na kraju radionice istaknuta je višegodišnja dobra saradnja između DIK-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori, kao i spremnost Misije da pruži adekvatnu podršku i u narednom periodu. 

 PHOTO 2024 06 14 16 24 15

CGO vodic o izborima web

STARI WEB-SAJT →

Pogledajte još

biracki spisakOBRASCI→

Aktuelni obrasci za preuzimanje.

biracki spisakBIRAČKI SPISAK →

Provjerite da li ste upisani u birački spisak.

 

biracki spisakČESTA PITANJA →

U ovom odjeljku davaćemo odgovore na najčešće postavljena pitanja.

biracki spisakEDUKACIJA →

Ovdje možete vidjeti materijal za edukaciju biračkih odbora i birača.

biracki spisakPROVJERI POTPIS →

Aplikacija za provjeru potpisa birača kandidatima, izbornim listama.

dik logo
Državna izborna komisija
Crne Gore